Steven van Zadelhoff wint Spanish Poker Tour 2009

Steven van Zadelhoff wint Spanish Poker Tour 2009
Nederlander verslaat internationaal sterk veld en wint € 100.000,-

De Nederlandse pokerspeler Steven van Zadelhoff, die uitkomt voor Team Everest, heeft zondag de Spanish Poker Tour 2009 gewonnen. Op het prestigieuze pokertoernooi, dat van 23 tot 29 november in Gran Canaria werd gehouden, kwamen bijna 100 Europese topspelers tegen elkaar uit. De strijd om het kampioenschap bleef tot het laatste moment spannend. Van Zadelhoff verloor aan de finaletafel een groot deel van zijn fiches maar kwam later weer sterk terug en wist zo beslag te leggen op de hoofdprijs van € 100.000,-.

Wereldtop verslagen
In het ‘Gran Casino Costa Meloneras’ verschalkte Van Zadelhoff onder anderen WSOP 2009 finalist Antoine Saout, Leo Margets (de hoogst geklasseerde vrouw van WSOP 2009) en de beste nationale spelers van Spanje, Maria Maceiras en Pablo Ubierna. De Engelsman Rob Sherwood werd tweede.

Spannende strijd
Van Zadelhoffs overwinning was zwaar bevochten. Hij begon de finaledag als leider van het klassement, maar verloor direct twee grote potten. Hij herpakte zich echter snel en kreeg ook het geluk aan zijn zijde toen hij met een laag paar een hoger paar versloeg (77 tegen JJ). In de finale kwam Van Zadelhoff niet meer in de problemen en won het toernooi.

meer over nederlands poker