Right2Bet lanceert online petitie voor vrij gokrecht

Right2Bet lanceert online petitie voor vrij gokrecht

Amsterdam, 13 oktober 2009 – Right2bet lanceert een online petitie, waarmee het vecht voor het recht om vrij te kunnen gokken bij elke willekeurige gokservice in de EU. Ter ondersteuning van de petitie heeft right2bet een widget gemaakt die op elke blog of website geplaatst kan worden. Met één klik op de widget, die te downloaden is via http://www.right2bet.net/media/website-widget.php, kan de petitie direct ondertekend worden. Right2bet roept inwoners van alle Europese lidstaten op hun steun te betuigen door de petitie online te ondertekenen.

Met de handtekeningen hoopt right2bet de EU-lidstaten er van te overtuigen zich te houden aan de EU-beginselen van vrije handel. Landen als Duitsland, Zweden, Finland en Nederland beperken wettelijk de vrijheid van hun inwoners bij de keuze voor een aanbieder van kansspelen. Right2bet is van mening dat consumenten recht hebben om kansspelen te spelen via elke gewenste aanbieder.

Met de introductie van de campagnewidget vraagt right2bet om hulp bij het verspreiden van de boodschap en het verzamelen van handtekeningen. Bloggers, gebruikers van sociale netwerken en iedereen die in het bezit is van een website kan helpen door de widget via http://www.right2bet.net/media/website-widget.php te downloaden naar een eigen site. Bezoekers kunnen de petitie via deze widget direct ondertekenen. Doelstelling van de campagne is het verzamelen van één miljoen handtekeningen in heel Europa. Met deze handtekeningen zal druk worden uitgeoefend op de Europese Commissie.

Woordvoerder van de right2bet campagne James Hoyle zegt: “De huidige reglementen steunen staatsmonopolies en ontzeggen consumenten elke vrijheid om te kiezen voor een willekeurige gokservice. Met deze campagne willen we aantonen hoe hypocriet de gokreglementen in veel landen eigenlijk zijn. Het is een zeer belangrijke kwestie voor zowel industrie als consument. Wellicht nog belangrijker voor deze laatste partij, omdat het uiteindelijk gaat om de keuzevrijheid van burgers!”

Nederlandse gokfans die deze campagne willen ondersteunen, worden opgeroepen om http://www.right2bet.nl te bezoeken en de digitale versie van de petitie te tekenen.

Consumenten kunnen tevens het initiatief steunen en aandringen op behandeling in het Europees Parlement door Nederlands eigen EU-afgevaardigde aan te schrijven, en een persoonlijke foto toe te voegen van de steun aan de campagne. Foto’s en video’s van de Right2Bet campagne, afkomstig uit heel Europa, zijn te bekijken op http://www.youtube.com/right2bet.

Einde persinformatie. Dinsdag 13 oktober 2009.

Over right2bet

De right2bet campagne is gestart om mensen in de Europese Unie op te roepen voor een EU-petitie gericht op het vrij kiezen van een online gokservice, ongeacht in welke lidstaat zij wonen of vanuit welke lidstaat zij willen spelen. Iedereen in de EU moet het recht hebben om te kiezen zonder dat er regels worden opgelegd. Right2bet staat voor keuzevrijheid en keert zich tegen de onrechtvaardigheid van de huidige Europese wetgeving. Teken de petitie vandaag nog op http://www.right2bet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *