Lobby door Right2Bet bij parlementsleden Europese Unie

Lobby door Right2Bet bij parlementsleden Europese Unie

Aanhangers laten via campagnebrief stem horen aan hun EU afgevaardigde

Amsterdam, 14 december – Right2Bet, de campagne die keuzevrijheid nastreeft, helpt haar aanhangers om in contact te komen met de parlementsleden van de EU. De kwestie van oneerlijke gokmonopolies moet hiermee op de agenda worden gezet van het Europees parlement. Een tool op right2bet.net maakt het voor de aanhangers mogelijk hun EU afgevaardigde direct te laten weten dat consumenten het recht moeten hebben zelf te kunnen kiezen bij welk EU gecertificeerd gokbedrijf ze willen gokken.

Door online een formulier in te vullen, wordt automatisch een email naar de inbox van de Europarlementariër verzonden. Het is voor het eerst dat een dergelijke online functie wordt ingezet ter ondersteuning van een Europese petitie.

Right2Bet wil de EU dwingen haar eigen opgestelde wetten na te leven en daarmee een einde te maken aan de gokmonopolies van de staat. De campagne probeert EU parlementariërs met een miljoen handtekeningen te overtuigen van de illegaliteit en onrechtvaardigheid van staatsmonopolies, die bovendien de keuzevrijheid van consumenten in de weg staan.

Gokbedrijven in de EU worden op dit moment geweerd uit diverse Europese landen door wetten die de lokale, door de staat gesteunde monopolies in stand houden. Landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk en Finland dwingen hun burgers in een positie waarbij ze slechts gebruik kunnen maken van 1 of 2 gokbedrijven gevestigd binnen de eigen landsgrenzen. Hiermee gaan ze tegen de EU principes van ‘vrij verkeer van goederen en diensten’ in.

De brief die de aanhangers van de campagne versturen naar de parlementsleden laat de protesten van de consumenten horen. Wanneer consumenten kunnen kiezen voor alle door de staat legaal bevonden online gokbedrijven wordt het gebruik van niet gecertificeerde en illegale gokaanbieders voorkomen.

Michael Robb, woordvoerder van Right2Bet laat weten: ‘Deze campagne komt op voor de rechten van elk lid van de Europese Gemeenschap die de vrijheid wil om zijn of haar eigen keuzes te maken.’

‘De brief aan de EU parlementariërs is een eenvoudige manier voor ons om aan het Europese parlement te laten zien dat de kwestie serieus is en dat er niet al te licht over onze campagne nagedacht moet worden. We willen het anticompetitieve gedrag beëindigen en consumenten de keuzevrijheid geven die ze verdienen. ‘

Behalve de mogelijkheid om een brief te sturen aan de EU parlementariërs, biedt Right2Bet ook een widget aan voor websites. Op deze wijze wordt de boodschap nog sneller verspreid en komt de doelstelling van een miljoen handtekeningen steeds dichterbij. Ook kunnen aanhangers foto’s uploaden van de wijze waarop zij de campagne steunen.

Bezoek de campagnesite:

http://www.right2bet.net/nl/